BURS

BURS

17 Mart 2012 Cumartesi

KIRK HADİS 4. HADİSİ ŞERİF

KIRK HADİS 4. HADİSİ ŞERİF

   Ebu Hureyre(ra) ın rivayet ettiğine göre  bir adam rasulallah(sav)  gelerek insanlar arasında en çok ilgilenmesi gerekenin kim olduğunu sordu. ona:
   'annen!' diye cevap verdi.
   adam: 'sonra kim?' diye sordu.
   'annen!' dedi.
   'sonra kim?' diye sordu.
   'annen!' dedi.
   'sonra kim?' diye sordu.
   'baban!' dedi.

KIRK HADİS 4. HADİSİ ŞERİF
   AÇIKLAMA
  • Kuran, anne babanın üstünlüğünü, allaha kulluktan sonraki noktaya çıkarmaktadır. hadisler ise anne baba üstünlüğü ve onlara alaka hususunda anneyi üç kat öne çıkarmaktadır.
  • Bu hadisten açıkça anlaşılabileceği gibi üç baba bir anne durumunda olmaktadır. nedeni ne olursa olsun, burada annelere daha çok ilgi gösterimesi, onların daha cok hizmet görmesi konusunda teşvik vardır.
  • Annelerin öne çıkarılması iki hususa dikkat etmemizi gerektirmektedir. bunların birincisi, bu kural babaların ihmal edilmesi anlamında değildir.
  • Babaların yeri yine allaha kulluktan sonraki o üstün makamdır. ancak ikisi arasında bir kıyaslamada anne öndedir.
  • Annenin üç kere öne çıkarılması bir başka açıdan dikkatimizi çekmektedir. annelerin bu üstünlüğü dua ettiklerinde veya beddua ettiklerinde onları daha müessir bir duruma getirmektedir.
  • Üzerimizdeki hakkı babanın hakkına göre üç kat fazla olanın ağzındaki tesirde o fazlalığa ölçülmelidir. bu durum bizim annelere karşı hangi noktada olmamız gerektiğini bize göstermektedir.
  • Anneler önümüzdeki cennet veya cehennem olarakta görülebilirler...
KIRK HADİS 4. HADİSİ  ŞERİF,40 hadis ile ilgili aramalar,40 hadisi şerif 40 kısa hadis 40 hadis türkçe 40 hadis meali,40 ayet,40 hadis indir,hadisler,ayetler kırk hadis indir kırk hadis şerif kırk hadis meali kırk hadis slayt indir kısa kırk hadis kırk hadis slayt kırk hadis kırk çizgi çocuklar için kırk hadis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder