BURS

BURS

17 Mart 2012 Cumartesi

KIRK HADİS 8. HADİSİ ŞERİF


 Aişe (ra) şöyle dedi: Rasulullah(sav)  iki şeyden birini yapma konusunda serbest bırakıldığı zaman , günah olmadığı taktirde mutlaka onların en kolayını seçerdi.
   Yapılacak şey günah ise, ondan en uzak duran kendisi olurdu.
   Allahın yasakları çiğnenmediği sürece şahsı adına hiçbir şeyden dolayı intikam almamış; allahın yasağı çiğnenmişse , onun cezasını mutlaka vermiştir.

KIRK HADİS 8. HADİSİ ŞERİF


   AÇIKLAMA

   Rasulullah (sav) efendimizin rahmet nebisi olduğu apaçık ortadadır. olduğu gibi merhamet kapısıdır peygamberimiz.
   Ümmetine de onun gibi olmalarını tavsiye buyurmuştur. merhametli, kolaydan yana , umut verici, bağışlayıcı oldu. bunları emretti.
   Ancak , günah ve isyan olanda hiç esnemedi. kolaylığı, kendi nefsi için olan tercihlerindeydi. taviz zevklerden ve özel menfaatlerden olur.
   Din olduğu gibidir, gecşetilemez. din Allah'ın dinidir. o dinini gereği kadar kolay kılmış, esnetilebilecek noktalarını da göstermiştir.
   Yolcu iken namazlarını kısaltmaya , hasta iken oturarak kılmaya zaten izin vermiştir. kulların velev peygamber olsa bile , Allah'ın dilinden taviz verme hakları yoktur.

KIRK HADİS 8. HADİSİ ŞERİF

   Günahlardan uzak durmak birinci basamak , günahlara karşı uyanık ve tepkili olmak ikinci basamaktır.
   Merhametli ve mütebessim olmakla , dini korumak arasındaki çizgiyi aşmamak gerekmektedir. müslüman içeriden biridir. davranışlarının dine zarar verip vermediğini gözetmesi gerekir...

KIRK HADİS 8. HADİSİ ŞERİF


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder