BURS

BURS

16 Mart 2012 Cuma

RESULALLAH İÇİMİZDEN BİRİDİR, BİZE BİZDEN YAKINDIR

RESULALLAH İÇİMİZDEN BİRİDİR, BİZE BİZDEN YAKINDIR
Bizim peygamberimiz alemlere rahmettir. Allah ona salat ve selam etsin. O, içimizden biridir; konuşması,düşünmesi bizim gibidir. Bizim gibi olduğu için bizi anlar, bize acır, bize karşı hassas davranır.
   Bir annenin çocuğuna olan şefkatinden daha müşfik tutar tuttuğu eli. Onun bize acıması bizim kendimize acımamızdan daha gerçekçidir. Üzüldüğümüze çok üzülür, yaramız onu yaralardı. Onun bize olan sevgisi dolu doludur.
   Bizim için konuştuğunda içimizi dolduracak , yüreğimizi serinletecek şeyler söyler.O, içimizde Allahın elçisi, aramızda kurtuluş güzergahımızı gösteren kılavuzumuzdur.
   Bizim için uğraştı, yoruldu.
   Konuştuğunda bizim için konuştu. Yaptığını bizim için yaptı. Sevdiğini bizim için sevdi. O bize geldi, bizim için var oldu. sadece bize değil, alemlere rahmet olarak geldi.
   Bize Kur'an getirdi.getirdiği kuranı öğretti ve yaydı. zor anladığımızı izah etti. gecesi, gündüzü kadar aydınlık bir hayat bıraktı bize. rabbimize giden yolları açtı bizim için.
   herkese anladığı dille konuştu. yemenli geldi, onun kulağına hoş gelen dili kullandı.bedevi geldi, onu memnun etti. kulaklardan gönüllere girdi.bir defa duyan bir daha hiç unutamadı ondan duyduklarını.
   Ona düşmanlık etmek için kötü niyetle önüne çıkanlar dahi,o güzel ve berrak sözler karşısında eridiler. ne için geldiklerini unutup, iman ederek gittiler.
   Sallallahu aleyhi ve sellem.
   Seçme yapmadı. kim geldiyse önüne, onunla konuştu. bir ihtiyarsa önündeki ona konuştu. ihtiyar, sadece onunla konuştuğunu zannedecek kadar kendisine yakın hissetti onu.
   Bir kadınsa gelen onunlada açık seçik konuştu. kadın, onunla konuşurken rahatladı.babasıyla, kardeşiyle konuştuğundan daha rahat konuştu. derdini anlattı, cevabını dinledi. huzur bulup geri döndü.
   Onun çocuklarla konuşması bir başkaydı. çocuklara söylediği sözler yıllar sonra büyüklere malzeme oldu.onu dinleyen çocuklar ondan dinledikleriyle büyüdüler. onlara söylediği sözler, minik gönüllerinde koca davalar yeşertti.
   O, 'yavrum!' demeye görsün. çocuklar annelerini unutup ona koştular. kendi torununu da , azatlı kölesinin oğlunu da kucağına aldı. bazen öptü konuştu.bazen karşısına alıp, koca adam misali konuştu onlarla.
   öyle içten ve öyle tatlı konuştu ki,o mücevher sözlerinden kaybolan olmadı. kucağına oturmakla şereflenen o çocuklar dinledikleri o güzel sözleri yıllar sonra, adları gibi hatırlayıp tekrar ettiler.
   O sözlerle kendilerini de ihya oldu, geriden gelen nesilleri de ihya ettiler. kıyamete kadar gelecek bütün nesillere yarayacak,ruhlara hayat verecek şeyler konuştu. 
   O gerçekten bir rahmetti.bize bizden yakın, bizi bizden çok düşünen, bizim dilimize konuşan, bizi anlayan bir rahmetti.
   O katı kalpli, sert sözlü olsaydı etrafında kimseyi bulamazdı.veda konuşmasını yaparken on binler onu dinlemezdi.
   O yüreğinin derinliklerinden gelen bir merhametle konuşmasaydı,sözlerinin tesiri bugünlere kadar gelmezdi. o bize annelerimizden daha yakın olmasaydı, o gün konuştuklarına bugün gözyaşı akıtmazdık.
   O ne dediyse bizim için dedi. ağzından akan baldan tatlı,ana şefkatinden daha sıcaktı.bütün insanlara yetecek, her derde çare olacak şeyler söyledi. ona kulağını açanlar, kendilerini kurtaracak şeyler buldular onda.
   O, baldan tatlı, baldan daha şifalı şeyler söyledi. Sallallahu aleyhi ve sellem...

RESULALLAH İÇİMİZDEN BİRİDİR, BİZE BİZDEN YAKINDIR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder