BURS

BURS

11 Nisan 2012 Çarşamba

İstanbul'dan Menzile Giden Gencin Anısı Gavsi Sani



İstanbul'dan Adıyaman Kahta ilçesi Menzil Köyüne, Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid Erol (Kuddise sırruh) hazretlerini ziyarete gidiyor ama ne gidiyor.. Güya aklından kurgu ve düşünceler kurarak güya Evliyayı imtihan edecektir, edep dışı bir olay olmasına rağmen yine mübareklerin merhameti ve şefkati ile gördüğü keramet karşısında tövbe edip sofi oluyor.

Ehli Beytin bugünkü varisi ve zamanın Gavsul Azamı Şeyh Seyyid Abdulbaki (Kuddise sırruh) Hazretlerin halen Menzil köyünde irşadına devam etmektedir..

Vallahi, önceden farklı düşünüyordum ama Menzil'e de gidip oralarıda gördükten sonra, incelemelerime analizlerime göre Nakşibendiliği günümüzde tarikat ve sünnet bidatı girmeden yaşayan tek kapı Menzil'i gördüm.

Gavs-ı Sani hazretleri güneş gibi parlıyor hergün orda, ey aşık ne bekliyorsun, maşuka kavuşmak için, zahirden bekleme birşey, aşk muhabbetin hanesi kalbtir...

Tags:

  • menzil hazretleri seyyid Abdulbaki Gavsı Sani tarikat nakşibendi nakşibendilik tasavvuf rabıta hatme zikir Nakşibendi halidi seyda gavs seyyid Abdulbaki hz seyda Muhammed Raşid Erol gavs Abdulhakim el huseyni adıyaman kahta tarikat tasavvuf buhara evliya hakkında kimdir kim nedir köyü adıyaman kahta tarikatı sohbet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder