BURS

BURS

6 Temmuz 2012 Cuma

Sutlu biskubulu lokum


Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1.5 su bardağı toz şeker, 50 gram tereyağı veya margarin, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, Varsa bir parça damla sakızı, 8-9 adet kakaolu pötübör bisküvi veya kakaolu piknik büskivi, 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt



Yapılışı:

Büyük boy borcam kaba robotta un haline getirdiğiniz bisküvileri yayın.1 su bardağı sütle krem şantinizi çırpıp buzdolabında bekletin.Bir tencereye süt,un,vanilya ve yumurta sarısı alıp kısık ateşe oturtun.karıştıra karıştıra pişirin.Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ilave edin ve sıcaklığıyla içinde eritin.ılıyan muhallebiyi mikserle bir kaç dakika çırpın.hazır olan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dikkatlice boşaltın ve buzdolabına alın.Soğuduktan sonra çıkarıp üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın küçük dilimler halinde kesip rulo yapın. Tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun.

Tongue

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder