BURS

BURS

6 Temmuz 2012 Cuma

tatlılar Çikolatalı Üçgenler...

MALZEMELER

70 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

70 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)

55 gr pudra şekeri

170 gr un

25 gr kakao

50 gr pötibör bisküvi



Üzeri için gerekli olanlar:

3 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini koyalım. Üzerine pudra şekerini ekleyip, bir çatal veya mikserin düşük devriyle 2 dakika kadar çırpıp, katı bir krema haline getirelim.

Sonra üzerine un ve kakaoyu ekleyelim. İster bir robotta ya da bir naylon torbanın içinde döverek un haline getirdiğimiz pötibör bisküviyi de yukarıdaki karışımın üzerine ilave edelim.

Yine mikserin düşük devriyle veya bir spatula ya da kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştıralım. Tüm malzemelerin birbiriyle karışıp, özleşmelerini sağlayalım. Bu arada fırına dayanıklı, küçük boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare, dikdörtgen bir kalıbın içini iyice yağlayalım. Bunun için oda sıcaklığında iyice yumuşamış bir tatlı kaşığı kadar margarini, elle veya kağıt bir peçeteyi top yaparak kalıbın her tarafına sürelim. Bir pasta fırçası da kullanabilirsiniz. Ya da yağı iyice eritipte kalıbı yağlayabilirsiniz. Fırın kabımızın yağlama işi bittiğine göre artık kek hamurumuzu kalıba bir güzel yerleştirip, yayalım. Sonrada 175 dereceye ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 22-25 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyip, küçük üçgenler şeklinde dilimleyelim. İstediğiniz biçimde de kesebilirsiniz. Sonra da kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bir çay süzgecinin içine koyarak dilimlerin üzerine serpiştirelim. Soğuyunca servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder