Uğur Böceği ve Kelebek Muffinler Tarifi Yapılışı
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı un
Süsleme için :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Dr oetker tart jöle
2,5 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
yumuşak, renkli şeker (jelibon)
damla çikolata
tel şehriye
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpılır Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilir Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao sıvı malzemelerin üzerine elenir Mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirilir Hazırlanan hamur kağıtların yarısını geçecek şekilde kalıplara paylaştırılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir
Kemşanti 1 bardak süt ile çırpılır, buzdolabında bekletilir Bir tencerede 1 poşet tart jöle ile 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır 2,5 çay bardağı vişne suyu eklenerek ocağa alınır Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirilip, ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır Kekler soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve keklerin kabaran bölümü bir bıçakla kesilir Kesilen kapakların üzerine soğuyan jöle sürülüp, ortadan ikiye bölünerek kanatlar oluşturulurKekin kağıtta kalan kısmına kremşanti sürülüp, kanatlar üzerine yerleştirilir Tel şehriyeler yağsız teflon tavada kavrulur Yumuşak şekerlere (jelibon)bir kürdan batırılır Kavrulan şehriyelerle antenler oluşturulur Kürdan, keke batırılarak uğurböceklerinin baş kısmı oluşturulur Damla çikolata ile gövde kısmı süslenir
[/align]
Afiyet olsun
[align=center]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder