UN HELVASI
Malzemeler
150 gr. margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
...1/2 (yarım) su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Dolmalık Fıstık
Yapılışı
Tereyağı
iyice eridikten sonra içerisine unu ilave edip kısık ateşte sürekli
karıştırarak iyice pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Unu 3-4 dk kavurduktan sonra fıstıklarımızı ekliyor ve birlikte kavuruyoruz.Diğer tarafta eş zamanlı olarak süt-su ve şeker karışımını kaynamaya bırakıyoruz.Unumuz kavrulduğunda şerbetimizde kaynamış olmalı. (Bu sebeple unu kavurmaya başlar başlamaz şerbeti de ocağa koyun.)Unun
yeteri kadar kavrulup kavrulmadığını anlayabilmek için kaynamakta olan
şerbetin içine bir parça kavurduğumuz undan atalım. Cosss diye bir ses
geliyorsa kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.Her ikisininde
altını kapatıp şerbeti tek seferde unun üzerine boşaltalım ve tahta
kaşık ile hızlıca topaklanmasına izin vermeden karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk. demlenmeye bırakalım.Elimizle yada 2 kaşık yardımı ile şekil vererek servise hazır hale getirelimAfiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder