BURS

BURS

6 Temmuz 2012 Cuma

Burma Kadayıf Tarifi

Burma Kadayıf Tarifi



Malzemeler

1000 gr. çiğ kadayıf,

500 gr. margarin,

1 kilo dövülmüş fıstık,

1 yemek kaşığı pekmez,



Şerbeti ;

6 su bardağı su,

2 kg. toz şeker,



Yapılışı

Suyu ve şekeri kaynatıp koyu şurup haline gelene dek kaynatın. 3 kaşık margarini eritip pekmezle harmanlayıp tepsinin dibine sürün. Kadayıfı tezgaha yayıp üstüne fıstık serpin ve rulo yapıp dolayarak tepsiye alın. Kalan margarini eritip üzerine dökün önceden ısıtılmış fırında her iki yüzünü çevirerek nar gibi kızartın.

Fırından çıkarınca üzerine şerbetini gezdirin şebeti çekip soğuyunca servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder