BURS

BURS

6 Temmuz 2012 Cuma

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler



3 adet yumurta

yarım su bardağı şeker

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galete unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı hindistan cevizi

bir paket kabartma tozu



Kreması için



1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti



Şerbeti için



2 su bardağı su

1.5 su bardağı şeker

1 paket vanilya



Hazırlanışı



Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.

Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.

170 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.

Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.

Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder