BURS

BURS

10 Nisan 2012 Salı

LİDERİNİZİ NASIL SEÇERSİNİZ?









Şeyh Muhammed Nazım El-Hakkani En-Nakşibendi Hz.'nin 8 Mart 2012 Sohbeti,
Bahauddin bir haber söyledi. (Meclisten) bir adam, Selefilerden bir adam ameliyat için hükümetten para almaya çalışmış. Ş.B. Estetik ameliyatı. Ş.E. Sonra onun hilesini anlamışlar. Değil mi? Ş.B. Evet. Bismillahirrahmanirrahim. Mısır halkı şaşkın bir durumda. Kalbime geldi ki, onlar- Mısır halkı, Mısırlıların en iyilerini nasıl seçmeliler. Bu baharın başında hatırlattılar bana. SübhanAllahul Aliyyil Azim. Hükümetlerine, meclislerine kimi seçeceklerini şaşırdılar. Bir Hadis-i Şerif var. Bana gece yarısından sonra hatırlattılar.
Bismillahirrahmanirrahim. Ala aleyhi salatu vesselam. İrşaden, talimen, tembihen, ve tebliğen buyurdu: "Güzel yüzlü insanlardan hayrı isteyin" . Nasıl? Ş.B. Mükemmel. Yüzünde meymenet olmayan adamı tayin etme diyor. Atın onları! (yüzünde nur olmayanları). Onların amelleri yüzlerinden bellidir. Bu tebliğ bana bu sene, baharda geldi. Allahu Ekber! Her yerde, yüzünde meymenet olmayan adamı tayin etme. "Güzel yüzlü insanlardan hayrı isteyin" Bu, Efendimiz'in (sav) Hadisidir. Baharın bereketiyle bu ilk tebliğdir.
Bu, Mısırlılar'a yeter. Kimi tayin ediyorlar bakın. Yüzlerinde bir güzellik alameti varsa, o zaman onlar iyi kimselerdendir. Ve selamun alel murselin. Elhamdulillahi Rabbil alemin. Fatiha. Beyan edin bunu Mısırlılara, fakir bir kimse tarafından. Fatiha. Yüzünde meymenet olmayan adamı işe verme. Alamazsın işe onlardan. Maymun suratlı heriflere yaklaşma. İçi dışına vurmuş. Fatiha.
Page 1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder