BURS

BURS

17 Mart 2012 Cumartesi

KIRK HADİS 5. HADİSİ ŞERİF


Cerir ibni abdullah(ra) Rasullah(sav) i şöyle buyururken dinledim, dedi:
   ''Yumuşak davranamayan kimse , bütün hayırlardan mahrum kalmış sayılır.''

   AÇIKLAMA

   Hadisi şerif  yumuşak davranmayı hayrın başı olarak göstermektedir. insan çatık kaşlarını , sıktığı yumruğunu , elindeki sopasını, belindeki silahını , diş gıcırdatmasını güç olarak görebilir. bu görüş iyi bir görüş değildir.

   Yumuşaklık hayrın başında bulunmaktır. Yumuşaklığı prensip edinenin allahın yardımına daha yakın olduğunu , işinde ve sözünde daha çok bereket olacağını da bu uyarıdan anlıyoruz.

   Bu anlamdaki diğer hadislerden de anlaşılıyorki allah teala , kendisi kullarına rahmeti ile muamele ettiği gibi merhametli ve nazik kullarını da sevmektedir.

   Kolaylık gösterene , cana yakın olana rızası ile muamele etmektedirler. nerede kolaylık varsa allahın bereketinin de orada olacağı görülmektedir.

   Müslimin rivayet ettiği bir hadisi şerif bizim için oldukça nazik bir uyarıdır:
   '' allah teala kullarına lütufkardır. onlara kolaylık gösterilmesine memnun olur. zorluk çıkaranlara ve başkalarına vermediği başarıyı ve sevabı , kolaylık gösterenlere verir.''

   Asla unutulmamalıdır ki, bize öğütlenen kolaylaştırma; dinden traşlamak değildir.
   Özel menfaatlerimizden vazgeçmek , sabretmeyi tercih etmek , daha gönle hoş geleni aramak hedefimiz olmalıdır...

KIRK HADİS 5. HADİSİ  ŞERİF,40 hadis ile ilgili aramalar,40 hadisi şerif,40 kısa hadis,40 hadis türkçe,40 hadis meali,40 ayet,40 hadis indir,hadisler,ayetler,kırk hadis indir,kırk hadis şerif,kırk hadis meali,kırk hadis slayt indir,kısa kırk hadis,kırk hadis slayt,kırk hadis kırk çizgi,çocuklar için kırk hadis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder