BURS

BURS

27 Mart 2012 Salı

25. YİRMİBEŞİNCİ MEKTUP


 25. 

YİRMİBEŞİNCİ MEKTUP

Bu mektûb, hâce Cihâna yazılmışdır. Peygamberlerin en üstününe "aleyhi ve aleyhim minessalevâti ekmelühâ ve minetteslîmâti etemmühâ" ve Hulefâ-i Râşidîne uymağa çalışmak lâzım olduğu bildirilmekdedir:
Allahü teâlâ kalbinize selâmet versin! Göğsünüzü genişletsin! Nefsini­zi temizlesin! Cildinizi yumuşatsın! Bunların hepsi, hattâ rûhun, sırrın, hafînin ve ahfânın bütün kemâlâtına kavuşmak, ancak Peygamberlerin en üstününe uymakla olur "aleyhi ve alâ âlihi minessalevâti efdalühâ ve mi­netteslîmâti ekmelühâ". Öyle ise, Ona uymak için ve Onun dört halîfesi­ne uymak için çok çalışınız.
Onun dört halîfesi doğru yoldadırlar. Ondan sonra, herkesi doğru yo­la onlar getirmişdir. Onlar, insanları doğru yolda ilerleten yıldızlardır. Evliyâlık semâsının güneşleridirler. Onların izinde yürümeğe kavuşmak­la şereflenenler, tam kurtuluş ile kurtulurlar. Onların yolundan ayrılanlar, doğru yoldan sapar, felâkete düşerler. [286.cı mektûbun son iki sahîfesini okuyunuz!]
Merhûm Şeyh Sultânın iki oğlu çok sıkıntıdadır. Geçimleri güç durum­dadır. Yüksek makâmınızdan dileğimiz onların imdâdına, yardımlarına yetişmenizdir. Bu hayrlı işe siz lâyıksınız. Hattâ bütün insanların ihtiyâc- larını gidermek için cenâb-ı Hak size başarılar vermişdir. Allahü teâlâ ba­şarılarınızı artdırsın. Hep hayrlı işlere ulaşdırsın. Allahü teâlâ, size ve doğru yolda olanlara selâmet versin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder